Молотовљевим коктелима на "Веропулос"

На градилишту "Веропулоса" пожар и Молотовљеви коктели. Изгореле две грађевинске машине. За грађане Вождовца иза изградње супермаркета стоје незаконите радње. У компанији "Веропулос" очекују заштиту надлежних органа.

На градилиште компаније "Веропулос" у улици Војводе Степе у Београду рано јутрос бачено је неколико Молотовљевих коктела и том приликом су потпуно изгореле две грађевинске машине, а причињена је велика материјална штета, саопштила је та компанија.

На градилишту у Улици Војводе Степе 251 из неутврђених разлога дошло је и до пожара на багеру "Меридијан инжињеринг" из Горњег Милановца, потврђено је у Министарству унутрашњих послова.

До пожара је дошло јутрос око 4 часа, а у МУП-у кажу да је увиђај у току, као и да је извештај о пожару прослеђен Петом општинском јавном тужилаштву.

У саопштењу компаније "Веропулос" се наводи да "овај сулуди акт терора" представља до сада најбруталнији напад на компанију, запослене и имовину, али и на безбедност свих житеља Вождовца.

Представници компаније подсећају да су већ много пута упозоравали надлежне државне органе на "могућност ескалације насиља против Веропулоса", као и на претње које непрестано добијају.

У "Веропулосу" очекују да "државни органи пронађу и казне починиоце криминалног чина", као и да пруже адекватну заштиту запосленима и имовини компаније.

Станари три солитера у улици Војводе Степе број 251 и Костолачкој број 60, већ годину дана протестују и обраћају се надлежним државним органима са молбом да преиспитају, како наводе, све незаконите радње приликом изградње Супермаркета "Веро 5".

Рок за завршетак супермаркета је већ пробијен, а станари су до сада успевали да спрече да се градилиште очисти од земље и да се поставе темељи.

Током прошле године грађани и обезбеђење на градилишту више пута су се физички сукобили и полиција је у више наврата интервенисала.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво