Вучевић поднео кривичну пријаву против Александра и Андреја Вучића

Потпредседник СНС-а Милош Вучевић поднео је кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића, како би се правосудно утврдила истина и отклонила било каква сумња у њихову умешаност у случај "Јовањица" и везе са власником тог имања.

"Грађани Србије заслужују истину, а она је само једна", рекао је Вучевић новинарима после подношења пријаве.

Он је рекао да су информације у медијима и на друштвеним мрежама о наводном утицају председника Вучића и његовог брата са узгајањем марихуане на пољопривредном добру Јовањица, што је пре неколико година било солидно пољопривредно добро, узнемириле јавност, и суд треба да утврди да ли је реч о клевети или истини.

"Ради се о информацијама које су доспупне свима и које су узнемириле јавност и не могу оставити никога равнодушним и не смеју остати на нивоу 'Твитер истрага', односно политичих дневних закључака", рекао је Вучевић.

Вучевић је кривичну пријаву поднео Републичком јавном тужилаштву, од којег, како је рекао, очекује да ургентно истражи те наводе, утврди истину и јавно саопшти да ли су Вучићи повезани са Јовањицом или су аутори тих навода лагали и измишљали.

"Тужилаштво мора грађанима да саопшти истину, па уколико се наводи испоставе као нетачни, и да се ради о гнусним лажима и клеветама, неко ће морати да одговара због лажних исказа", рекао је Вучевић новинарима.

Он је прецизирао да је пријаву саставио са својим адвокатом и да није определио кривично дело, јер је то на тужилаштву да утврди – да ли има дела или не, као и да је у њој побројао све исказе и наводе изнете током последњих 20 дана.

Каже да је пријаву поднео, јер то нико није урадио, а истина мора да се зна, јер су ово најгоре тврдње против председника и његове породице до сада изнете.

"Ово није питање дневне политике и како гледате на политичке теме. Ово је питање – да ли председник и његов брат штите некога ко производи опијате", рекао је Вучевић.

Осврнуо се и на наводе у последња два дана, након што је најавио подношење пријаве, а у којима се тврди да ће његова пријава бити лажна.

"Како може бити лажна кривична пријава? Је л' то значи онда да су наводи из пријаве лажни и да су нам они који су последњих 20 дана износили оптужбе на рачун Александра и Андреја Вучића у претходних 48 сати рекли да је то све неистина?", навео је Вучевић.

Пренео је и да један "судија политичар", који је ослободио "гњиланску групу", на Твитеру даје бесплатне правне савете, односно "упозорава" га да би због подношења лажне кривичне пријаве могао да сноси одговорност, што је, сматра Вучевић, покушај његовог застрашивања.

"Уз дужно поштовање наших пријатеља у Јужној Америци, овога нема ни у Јужној Америци и ово је скандалозно. Држите 15 конференција за новинаре, објавите 15-20 твитова, али не поднесете кривичну пријаву", рекао је он и нагласио да верује у институције, тужилаштво и суд.

Очекује да ће тужилаштво позвати на саслушање и пријављене и оне који су оптужбе против њих износили, позивајући се на наводна сазнања да су ухапшени власник Јовањице Предраг Колувија и Андреј Вучић разговарали пред Колувијино хапшење.

Осумњичени у случају "Јовањица" демантовао је пре два дана писања појединих медија да је након хапшења телефонирао Андреју Вучићу, брату председника Александра Вучића.

Милош Вучевић је јуче најавио да ће поднети кривичну пријаву истичући да више нико неће имати правног простора да не реагује и да ће сваком у Србији бити јасно шта је истина у вези са Јовањицом. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво