Вучевић: Свима ће бити јасно шта је истина о Јовањици

Председник Србије Александар Вучић јуче је најавио да ће потпредседник СНС-а и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поднети кривичну пријаву против њега и његовог брата због навода о њиховој повезаности са власником имања Јовањица, на којем је пронађена велика количина марихуане. Милош Вучевић је за РТС рекао да је пријава састављена и да више нико неће имати правног простора да не реагује и да ће сваком у Србији бити јасно шта је истина око Јовањице.

Милош Вучевић је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, рекао да пријава садржи све наводе којима су били бомбардовани Александар и Андреј Вучић и да ће се открити да ли је неко у власти помагао власнику Јовањице или су они који су учествовали у ширењу тих навода обмањивали јавност.

Прецизирао је да ће у пријави бити све изјаве представника СЗС и да ће тужилаштво имати акт по којем би требало да делује.

"Када добију кривичну пријаву, не могу да кажу да немају правни моменат да крену у тај процес, да не остане сумња", навео је Вучевић.

Према његовим речима, показаће се шта је истина у том случају и да ли је неко помагао а ако није, "ви сте људи лагали све време по ко зна који пут".

Истакао је да ће пријаву поднети сутра и да су у њој фото-докуметни, изјаве и линкови, саопштења...

"Сада ћемо то да истерамо до краја, изволите да кренете и проверите чињенице и обавестите јавност шта је тачно", рекао је Вучевић.

Већи буџет Новог Сада

Говорећи о буџету Новог Сада, градоначелник Милош Вучевић је рекао да ће он следеће године бити већи и да постоји тренд раста буџета. Наводи да је то резултат боље економске ситуације у држави и инвестиционе климе.

Како је рекао, у претходним годинама било је пет великих инвестиција у Новом Саду а боља је и туристичка понуда.

Најавио је наставак изградње нових булевара, водоводне и канализационе мреже.

Вучевић је рекао да је депонија у фази пројектовања и да би пројекат следеће године требало да буде готов.

Поменуо је и концертну дворану и музичко-балетску школу.

Када је реч о наводима о рушењу СПЕНС-а, Вучевић је рекао да је он само пробудио јавност, да се чује да постоје различити модели. Вучевић је рекао да ће се СПЕНС реконструисати и да прво следи реконструкција затвореног базена са инфраструктуром, јер је тај део најургентнији.

Градоначелник Новог Сада је рекао да га посебно радује што ће се више пара улагати у децу и што је донета одлука да град комплетно финансира боравак деце у предшколским установама.

Што се тиче приватних вртића, Вучевић је рекао да је важно знати да градови и општине нису дужни то да субвенционишу, али је рекао да је то у Новом Саду уведено 2015. године и да се следеће године број деце која се субвенционишу повећава са 2.800 на 3.000.

Говорећи о новим инвеститорима, Вучевић је навео да се све више улаже у логистичке и развојно-истраживачке центре збг снажне везе са универзитетом. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво