Оптужнице због убиства девојчице у Прахову

Више јавно тужилаштво у Неготину подигло је оптужницу против З. А., којом га терети за тешко убиство двоипогодишње ћерке своје девојке В. Ф., у мају ове године.

В. Ф. се истом оптужницом, од 11. новембра, терети за кривично дело напуштање немоћног лица, речено је Танјугу у неготинском тужилаштву.

Њој је након подизања оптужнице суд укинуо притвор, а тужилаштво је на ту одлуку изјавило жалбу, додају у тужилаштву.

За кривично дело тешко убиство детета запрећена је казна до 40 година затвора, а за дело које се мајци ставља на терет запрећена је казна до осам година затвора.

Сумња се да је З. А. у Прахову претукао девојчицу на смрт, а мајка га у томе није спречила.

Он је у притвору.

Оптужницу треба да потврди суд, након чега може да уследи суђење.

Одлуку суда да мајку пусти на слободу до суђења је застрашујућа, саопштено је из Фондације "Тијана Јурић".

"Окривљена поред држављанства Србије има и држављанство и пасош Румуније као и родбину у Аустрији те постоји велика могућност да ће, сада када јој је укинут притвор, напустити Србију како јој не би било суђено за ово кривично дело у складу са европском конвецијом о екстрадицији", саопштено је из Фондације.

Из Фондације "Тијан ЈуриЋ" наводе да је током истраге утвђено да је двоипогодишњу девојчицу критичне вечери очух сатима тукао. За то време мајка је била испред куће и, како је признала, ништа конкретно није урадила како би спасила сопствено дете. Истрагом је такође утврђено, а мајка је вербално потврдила наводе из Фондације, да након што је видела да јој дете не даје знакове живота није урадила ништа.

Након смрти детета, мајка је два сата са очухом разговарала о томе шта се догодило, потом су сакрили трагове и одвели дете у дом здравља где су дежурним лекарима саопштили да је дете пало са терасе, саопштено је из Фондације "Тијана Јурић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво