Ухапшен отац матуранта, полиција саопштила детаље крађе теста

Полиција је ухапсила оца једног матуранта који је осумњичен да је из штампарије у којој су штампани тестови за малу матуру украо примерак теста из математике, сазнаје РТС. Њему је одређено задржавање до 48 сати.

МУП је саопштио да је ухапшен И. С. (1977) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Ухапшени се сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и да је том приликом украо тест из математике.

У саопштењу МУП-а се наводи да се сумња да је након крађе теста, он отишао у тоалет, где је тест усликао телефоном и да је потом тај примерак бацио у ве-це шољу и уништио га.  

"Осумњичени је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит. Такође, сумња се да је уз помоћ сина И. С. решени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ апликације Вајбер, делили другим родитељима и ученицима у више основних школа", стоји у саопштењу МУП-а.

Осумњиченом И. С. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Подсећамо, Министарство просвете је јуче саопштило да ће осмаци тест из математике полагати у четвртак уместо у уторак а министар Младен Шарчевић је рекао да је тест "проваљен". 

Посебно одељење за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поднело је јуче захтев полицији да истражи све околности случаја у вези са полагањем тестова из математике.

Мали матуранти су данас полагали комбиновани тест.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво