Решења комбинованог теста

Мали матуранти полагали су комбиновани тест из хемије, физике, историје, географије и биологије. Решења теста можете погледати овде.

Будући средњошколци полагали су комбиновани тест из хемије, физике, историје, географије и биологије. Тест из математике полагаће сутра, пошто је тест припремљен да га решавају јуче, процурио у јавност, а како је дошло до пропуста и ко је одговоран утврђују полиција и тужилаштво.

За сада није било примедби на регуларност испита и школе нису пријавиле неправилности, саопштило је Министарство просвете.

И за решавање комбинованог теста мали матуранти су имали два сата.

Ђаци ОШ "Доситеј Обрадовић" из Крушевца кажу да немају трему и да су спремни. Очекују да све добро прође и да ће уписати школу коју су планирали.

Директор те школе Борислав Радулац каже да су апсолутно све мере предузете, тако да није било никаквих проблема ни реакција родитеља. "Деца су ту спремна да одраде овај други део. Сутра раде математику. Очекујемо као и сваке године до сада да урадимо добро и будемо у самом врху у Расинском округу, као и до сада", истиче Радулац.

Весна Недељковић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, задовољна је што је на Косову и Метохији атмосфера крајње подстицајна.

"И родитељи и деца су схватили озбиљност и важност овог испита, приступили су полагању, тестови су допремљени јутрос. Од пет сати су подељени у школској управи. Ја сам присуствовала подели, дакле директори су однели у своје школе, деца су изашла и чини ми се да можемо бити апсолутно задовољни одговорношћу људи овде на Косову и Метохији", каже Недељковићева.

Тест из математике полажу сутра, пошто је тест припремљен да га решавају јуче, процурио у јавност, а како је дошло до пропуста и ко је одговоран утврђују полиција и тужилаштво.

Министар просвете Младен Шарчевић навео је да су три особе потврдиле да су се тиме бавиле, али тај ланац није до краја утврђен.

"Ми још покушавамо да утврдимо где се сем Земуна то дешавало, у другим градовима. Имамо негде петнаест сумњивих локација, то смо установили са отварањем тих тестова да се то десило у току те ноћи или небезбедно чување тестова, ту је негде проблем и онда ћемо видети ко је одговоран у ланцу", поручио је Шарчевић.

Поједини родитељи најављивали су да ће доћи у школу и да ће њихова деца бојкотовати полагање.

"Ја поручујем тим родитељима да се не играју са судбином своје деце. То је прва и најважнија порука. Они своју револт, политички став који да искажу на хиљаду других начина. Ако мисле да су њихова деца талас те приче, онда ја нисам у томе саучесник", каже министар.

Прелиминарни резултати биће познати 21. а коначни 27. јуна.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво