Саслушани бивши чланови УО "Звезде"

У оквиру истраге против тројице некадашњих функционера Фудбалског клуба "Црвена звезда", данас су у Окружном суду у Београду сведочила четворица некадашњих чланова Управног одбора тог клуба.

Истражни судија саслушао је Милана Савића, Синишу Михајловића, Дивљана и Аврамовића, који су сведочили у вези са трансферима фудбалера Перице Огњеновића у мадридски "Реал" и Немање Видића у "Спартак" из Москве.

Некадашњег директора "Црвене звезде" Драгана Џајића после подне треба да саслуша истражни судија у вези с трансфером Огњеновића.

Џајић, који се од 23. априла налази на лечењу на ВМА, требало би да буде данас доведен у Палату правде.

Решење о спровођењу истраге терети Џајића и бившег финансијског директора "Звезде" Владимира Цветковића да су, злоупотребом службеног положаја, противправно присвојили милион долара од Огњеновићевог трансфера.

Цветковића је раније саслушао истражни судија, који је после тога донео решење о проширењу истраге против обојице, а Џајићево саслушање одложено је због његовог лошег здравственог стања и лечења на ВМА.

Сведочење Огњеновића заказано је за сутра.

Џајић и Цветковић, као и бивши функционер "Црвене звезде" Милош Маринковић, ухапшени су 5. фебруара, а последњом одлуком Врховног суда Србије, 5. маја, продужен им је притвор за још два месеца, због могућности да у току истраге утичу на сведоке који нису саслушани пред истражним судијом.

Против Џајића, Цветковића и Маринковића 7. фебруара је покренута истрага због сумње да су противправно присвојили 5,1 милиона евра приликом трансфера фудбалера Горана Друлића у "Реал Сарагосу" 2001. године.

Истрага против Џајића и Цветковића касније је проширена и због сумње да су од трансфера фудбалера Зорана Његуша у мадридски "Атлетико" противправно присвојили 3,5 милиона марака.

Окружни суд у Београду истрагу против Џајића и Маринковића потом је проширио и због сумње да су од трансфера Немање Видића у московски "Спартак", противправно присвојили два милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво