Тадић кажњен са 40.000 динара

Градски судија за прекршаје казнио председника Бориса Тадића са 40.000 динара због испијања шампањца после утакмице Србија - Румунија. Исте казне одређене и министарки Снежани Самарџић и председнику Скупштине града Београда Александру Антићу.

Председник Србије Борис Тадић, министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић и председник Скупштине града Београда Александар Антић кажњени су са по 40.000 динара због испијања шампањца после утакмице Србија - Румунија.

Председник Градског суда за прекршаје Зоран Пашалић изјавио је агенцији Бета да су решења о изреченој казни учесницима у поступку послата данас, а ступају на снагу осам дана од уручења, уколико у међувремену нема жалби.

"О образложењу судске одлуке не може се говорити све док она не ступи на правну снагу", рекао је Пашалић и додао да детаљи из судског решења могу бити откривени за осам дана, уколико ниједна страна не буде уложила жалбу.

Минимална казна предвиђена за испијање алкохола на спортским теренима је 30.000 динара, а максимална 50.000 динара, а уколико починилац нема новца да плати казну она може бити преиначена у 60 дана затвора. Уколико се исти прекршај понови, изриче се забрана присуства утакмицама.

Председник Србије, министарка омладине и спорта и председник Скупштине Београда испијали су шампањац на прослави, после утакмице 10. октобра на којој се Србија, победом над Румунијом, квалификовала за Светско првенство, а фотографије је објавила дневна штампа.

После тога, полиција је против њих поднела прекршајне пријаве, а о прекршају се одлучивало у три одвојена поступка.

Тадић, министарка Самарџић-Марковић и Антић нису се позвали на имунитет, а нису ангажовали ни браниоце.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво