Један осуђен, четворица приведена због упада у РТС

Прекршајни суд у Београду изрекао је казну до 30 дана затвора 19-годишњем младићу на основу кршења Закона о јавном реду и миру због синоћног упада у зграду РТС-а.

Председник Прекршајног суда Милан Мариновић рекао је Танјугу да је младић осуђен по хитном поступку због прекршаја "дрско и безобзирно понашање извршено у групи".

Он ће одмах бити упућен у затвор на извршење казне, јер жалба на ту одлуку не одлаже извршење, изјавио је Мариновић.

Мариновић је додао да осуђени младић, ипак, на ту одлуку има право жалбе.

Према његовим речима, још четири особе приведене су Прекршајном суду. 

Суд би до краја дана требало да донесе одлуке и о њиховим случајевима, навео је Мариновић.

МУП: Привођења због прекршаја и кривичних дела 

МУП је саопштио да је полиција идентификовала и привела више особа због сумње да су извршили више различитих кривичних и прекршајних дела током синоћног насилног упада присталица опозиционог Савеза за Србију у зграду Радио-телевизије Србије и током данашњег скупа испред зграде Председништва Србије.

Због сумње да су синоћ унели моторну тестеру у зграду РТС-а и њоме махали пред запосленима приведени су М.Ч. (1977) и М.П. (1976), наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је полиција привела и У.С. (1994) који се сумњичи да је синоћ разбио стакло на улазу у зграду Радио-телевизије Србије.

Због напада на овлашћено службено лице приведени су А. Н. (1984), В. Ј. (1976) и М.М. (1995). Они се сумњиче да су у згради РТС-а, физички насрнули на полицијске службенике и нанели им више удараца.

Данас је приведен и С.С. (1992) који је, како се сумња, на углу улица краља Милана и кнеза Милоша физички насрнуо на полицијског службеника. О свему су обавештена надлежна тужилаштва, као и судије за прекршаје.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво