Највећа заплена дроге у протеклој деценији

У близини граничног прелаза Градина, у два камиона, заплењено је око 1,1 тоне марихуане. Oво је највећа заплена дроге у протеклих 10 година.

Акцију су извели Тужилаштво за организовани криминал, БИА и СБПОК, у сарадњи са Вишим тужилаштвом у Суботици.

У саопштењу Управе царина наводи се да је дрога откривена када су царински службеници Одељења за сузбијање кријумчарења – Одсека Ниш у дубинској контроли на око 100 метара од граничног прелаза Градина на паркингу Мотела "КИНГ" започели контролу два камиона са полуприколицама домаћих регистарских ознака.

Тактика кријумчара била је да причекају на паркингу због појачане контроле која се спроводи услед перманентног уништавања локатора. То им међутим није пошло за руком, јер су их цариници уочили и прегледали мимо граничног прелаза. Током контроле примећено је да су приколице преграђене и да се у дуплој прегради са њихове предње стране налазе торбе пуне марихуане.

Контрола је настављена по налогу вишег јавног тужиоца из Пирота у специјалном објекту за контролу камиона и том приликом је потврђена сумња цариника да се у камионима крије товар дроге.

У камиону новосадских регистарских ознака, домаћег превозника откривено је 25 црних путних торби у којима је у самољепљивој провидној фолији било спаковано укупно 704 пакета опојне дроге марихуана, укупне тежине 804,85 килограма.

У другом камиону новосадских регистарских ознака такође се налазио товар од 56 пакета марихуане тежак око 300 килограма.

број коментара 4 пошаљи коментар
(субота, 16. мар 2019, 14:33)
Lovcenac [нерегистровани]

Lovcenac

Ocistiti Lovcenac od ovoga!!!!

(субота, 16. мар 2019, 11:57)
anonymous [нерегистровани]

@komentar

Da li ti stvarno misliš da će to biti spaljeno?

(субота, 16. мар 2019, 11:48)
Boban [нерегистровани]

Trava

Kakva carina,carina nema veze sa ovim!!Policiji čestitke!!!

(субота, 16. мар 2019, 08:13)
Nenad [нерегистровани]

komentar

Veliki uspeh carinika,a velika količina droge 1104,85kg.Kažu da se od 1 kg napravi 1000paketića tog džointa a svaki se proda po ceni od 10-12eura.Zaštititi zdravlje mladih prvenstveno i drogu spaliti kako se to već radi.