Стефановић: Чауре које је послала Приштина су пластични клонови

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да чауре, које је Београд после убиства Оливера Ивановића добио из Приштине, нису оригиналне већ пластични клонови.

На данашњој заједничкој конференцији за новинаре са министарком правде Нелом Кубуровић, упитан да прокоментарише информација о чаурама, Стефановић је рекао да Београд није добио оригиналне чауре, већ пластичне клонове.

"Да ли су то веродостојни клонови, да ли је то довољно, поуздано, ко то зна? Ми смо инсистрали да добијемо оно што је било на лицу места, да бисмо отклонили сумњу у то из којег је оружја пуцано", рекао је министар полиције.

Он, међутим, указује на веома лошу сарадњу са стране Приштине и Еулекса, иако је Београд веома заинтересован да се утврде и убице и налогодавци убистав Ивановић.

"Али, какве закључке можемо да формирамо кад не располажемо доказима да тако кажем 'из прве руке'. Ето каква је сарадња иако смо ми максимално заинтересовани да се открију и убице и налогодавци, али сарадња са Приштином и Еулексом није уопште озбиљна и то не зато што ми не желимо. Ми желимо то и сада", рекао је Стефановић.

Додаје да Београд не може да дође до свега тога а и, како каже, неке ствари би биле бесмислене.

"Замислите да нас сад позову на увиђај? Нема камера, нема снимака", додао је он.

На инсистирање новинара да ли су реплике чаура довољне или не, он каже:

"Не кажем ни да јесу ни да нису, али стручњаци кажу да су недовољно добре да би се потврдило или оповргле сумње о томе које је оружје коришћено."

Стефановић каже да експерти указују да постоје и други типови оружја од чијих чуара остају слични трагови.

Министарка правде Нела Кубуровић рекла је да је Србија одговорила на свих осам захтева Приштине у вези са истрагом убиства Оливера Ивановића, а последњи одговор је прослеђен пре два дана преко Делегације ЕУ преко које се одвија комуникација.

"Ми до данас нисмо добили чауре са лица места, а то смо тражили захтевом у јануару прошле године. Иако је било опструкција Приштине да укаже на то да тај захтев није никда стигао из Београда, после неколико ургенција добили смо пластичне чауре, а налаз и мишљење које су дали наши вештаци тим поводом је такође прослеђен Приштини пре два дана", прецизирала је Кубуровићева.

Министарство правде не спроводи истрагу, нити истражне радње, већ прослеђује Делегацији ЕУ оно што Тужилаштва за организовани криминал прикупи, напоменула је она.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво