Затвор младићима због исписивања "УЧК" на аутомобилима

Прекршајни суд у Београду осудио је на по 55 дана затвора тројицу албанских младића који су у ноћи између 6. и 7. јануара у београдском насељу Миријево исписали симболе терористичке ОВК у снегу на аутомобилима.

Како је Танјугу речено у Прекршајном суду у Београду, двојица младића су у ноћи између православног Бадњег дана и Божића покушали, звонећи грађанима на врата станова, да од њих измаме неки новац.

Потом су, револтирани, одлучили да по колима у снегу исписују симболе ОВК.

Полиција је по пријави инцидента ухапсила Иба Бајрамаја (20) и Шпресона Бајрамаја (22) из Београда, и Данијела Кријезија (25) из Призрена и привела их дежурном судији за прекршаје.

Судија их је осудио за прекршај "дрског и непристојног понашања које је довело до узнемирења грађана" на по 30 дана, а за "просјачење" на по 20.

Пошто код себе нису имали личне карте, судија им је изрекао новчану казну од по 5.000 динара, али како нису имали да плате, та казна им је замењена са по пет дана затвора, прецизирао је за Танјуг председник Прекршајног суда у Београду Милан Мариновић.

Они су како је додао, осуђени по тежем ставу закона, јер су деловали као група.

Албански младићи су исписали на десетине паркираних снегом прекривених возила у улици Косте Нађа у Миријеву натписом "УЧК".

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 09. јан 2019, 10:34)
anonymous [нерегистровани]

brzopletost

ko su oni,sta rade u Beogradu,od cega zive,sa cime se bave,za koga rade?ne bih ja stao na tome tek tako.