Кривичне пријаве због сумње да су оштетили ЕПС

По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, полиција је поднела кривичну пријаву против бившег и садашњег одговорног лица у ЈП "ЕПС Снабдевање", због сумње да су "ЕПС" оштетили за 136.7 милиона динара.

У саопштењу МУП-а се прецизира да се осумњичени терете да су од септембра 2015. до новембра 2016. године, супротно одлукама Извршног одбора "ЕПС-а", у периоду пада цена електричне енергије на тржишту свесно увећавали параметре за обрачун крајње цене струје на основу чега су стварали неконкурентне цене.

Због увећавања параметара и неконкурентних цена, како се сумња, "ЕПС" је изгубио 65 поступака јавних набавки у корист конкуренције.

Осумњичени се терете да су на тај начин за више привредних друштава прибавили противправну корист од 149.219.597 динара, док су ЈП "ЕПС" оштетили за 136.701.469 динара.

На терет им се ставља кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Ове кривичне пријаве су поднете у оквиру велике аквције МУП-а, спровдене у сарадњи са Пореском полицијом и надлежним тужилаштвима, а у циљу сузбијања финансијског криминала.

У више одвојених акција, ухапшено је пет особа, док су против још 48 особа поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво