Тужилаштво нема информације да су ухапшени на Косову повезани са убиством Ивановића

Тужилаштво за организовани криминал у Београду каже да ни о једном од ухапшених у Косовској Митровици нема информације које би их повезивале са убиством Оливера Ивановића.

Никакве информације немају ни по питању Милана Радоичића, кажу за Танјуг у Тужилаштву.

"Тужилаштво није упознато са тим да ли такве информације или доказе поседују привремени органи самоуправе у АП Косово и Метохија", прецизирају у Тужилаштву и напомињуда су косовски органи по његовим захтевима за информације и доказе поступали селективно.

У петак ујутру, у Косовској Митровици ухапшени су Марко Рошић, Недељко Спасојевић и Драгиша Марковић по налогу Специјалног косовског тужилаштва због наводних сумњи да су учествовали у убиству Оливера Ивановића, 16. јануара ове године.

Тужилаштво за организвоани кримнал подсећа да је већ саопштавало да је поступило по свим до сада поднетим захтевима за узајамну правну помоћ којима је, поред осталог, било тражено испитивање сведока, о чијем идентитету Тужилаштво не може да се изјашњава, као ни о детаљима било ког захтева Тужилаштва у Приштини.

С друге стране, како кажу у Тужилаштву, косовски органи су по захтевима Тужилаштва за организовани криминал поступали селективно, тако да до сада нису достављени сви тражени докази и инфромације.

Последњим захтевом за узајамно правну помоћ тражена је провера више чињеница и околности, па ће одговор на овај захтев бити послат Приштини када све тражене провере буду извршене, заједно са целокупним прикупљеним материјалом.

Тај последњи захтев односи се на испитивање Саше Јанковића, који је прошлог четвртака саслушан у Тужилаштву за организовани криминал као сведок.

Ухапшенима за убиство Ивановића је одређен притвор и налазе се у затвору у Подујеву.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво