Против осам особа покренут поступак због каменовања аутобуса у Истоку

Косовске полицијске и правосудне власти саслушале су 14 особа због напада на аутобусе са српским верницима у близини Истока, а осморо њих ће бити процесуирано у редовном поступку.

Косовска полиција је саопштила да је ухапсила осам особа, међу којима и три малолетника. Одлуком тужиоца, они су пуштени, уз покретање редовне процедуре.

Раније данас је Газета експрес пренела да је косовска полиција због ремећења јавног реда и мира привела 11 особа из Истока, а да их је петоро ухапшено. 

Случај напада на српске вернике оквалификован је као "ремећење јавног реда и мира" и "оштећење покретне имовине."

Два аутобуса са верницима из Београда каменована су 21. октобра у градићу Исток надомак Пећи.

Полиција је саопштила да се 50 до 60 становника села Студенице окупило у недељу незадовољно посетом. Покушали су да блокирају пут, али су полицајци успели да уклоне окупљене и омогуће кретање.

Док су полицајци ослобађали пут, непознате особе су у исто време бацале камење, оштетивши предње стакло једног и неколико стакала другог аутобуса. 

Радио Контакт плус јавио је раније да је група Албанаца поставила препреке и сачекала да се верници врате после помена, који је на остацима храма служио парох Небојша из Истока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво