Ухапшен због сумње да је преко Фејсбука тражио фотографије нагог детета

Мушкарац из Крагујевца је ухапшен због сумње да је преко Фејсбука од мајке тражио фотографије њеног нагог малолетног детета. Јавност је за овај случај сазнала од Игора Јурића, оснивача Фондације "Тијана Јурић", који је преписку објавио на друштвеним мрежама уз упозорење родитељима.

Одмах по сазнању да Крагујевчанин преко Фејсбука шаље непримерене поруке и од мајке тражи фотографије наге бебе, реаговали су Тужилаштво и полиција. Јуче је М. Р. саслушан и пуштен на слободу. Претресени су његов стан и помоћне просторије.

Полицијски службеници су му привремено одузели компјутер и мобилни телефон и послали их на вештачење. Комплетна документација прослеђена је Тужилаштву за високотехнолошки криминал у Београду.

Управо су припадници Одељења за борбу против високотехнолошког криминала МУП-а Србије, у сарадњи са Посебним одељењем за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили М. Р. (1989) из Крагујевца због постојања основа сумње да је починио кривично дело полно узнемиравање.

Он се, како је МУП саопштио, терети да је, са различитих профила преко месинџера на друштвеној мрежи Фејсбук, оштећеној слао поруке у којима је од ње тражио да му пошаље фотографије њеног нагог малолетног детета.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Посебном одељењу за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Јавност је за овај случај сазнала од Игора Јурића, оснивача Фондације "Тијана Јурић", који је преписку објавио на друштвеним мрежама уз упозорење родитељима.

Сваки родитељ, каже Јурић, мора да зна, уколико постави једну фотографију нагог детета на друштвену мрежу, у року од сат времена постоји могућност да се исто то дете продаје на неком педофилском сајту.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи