Крагујевчанин преко "Фејсбука" тражио фотографије наге бебе

Крагујевачка полиција саслушала је једну особу која је преко "Фејсбука" слала ласцивне и застрашујуће поруке мајци једне бебе, после чега је случај прослеђен Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Одмах по сазнању да Крагујевчанин преко Фејсбука шаље непримерене поруке и од мајке тражи фотографије наге бебе, реаговали су Тужилаштво и полиција. Како сазнајемо, М. Р. је јуче саслушан и пуштен на слободу.

Претресени су његов стан и помоћне просторије. Полицијски службеници су му привремено одузели компјутер и мобилни телефон и послали их на вештачење.

Тужилац Слободанка Раковић у телефонском разговору рекла нам је да је комплетна документација прослеђена Тужилаштву за високотехнолошки криминал у Београду.

Јавност је за овај случај сазнала од Игора Јурића, оснивача фондације "Тијана Јурић", који је преписку објавио на друштвеним мрежама уз упозорење родитељима.

Сваки родитељ, каже Јурић, мора да зна, уколико поставе једну фотографију нагог детета на друштвену мрежу у року од сат времена постоји могућност да се исто то дете продаје на неком педофилском сајту.

Ми, родитељи, додаје Игор Јурић, нашим понашањем угрожавамо безбедност наше сопствене деце и због тога морамо о томе да водимо више рачуна.

На опрез родитеља позивају и полиција и тужилаштво, додајући да су јавно објављене фотографије доступне и отмичарима.

Подсећају како су пре три годиине француски држављани, пошто су видели слику на Фејсбуку, покушали да отму двогодишњу девојчицу зато што личи на ћерку киднаперке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи