Стефановић: Један од вођа "шкаљараца" протеран у Србију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је да је један од такозваних вођа "шкаљарског клана", протеран у Србију и да ће се поступати по даљем налогу надлежног тужилаштва.

Један од најтраженијих Шкаљараца, Црногорац Јовица Вукотић из Турске је испоручен Србији. По којим оптужницама министар не коментарише.

"Ово је питање око којег се полиција консултује са тужилаштвом и у договору са тужилаштвом ми не можемо да вам кажемо превише јер је више различитих поступака у току. Оно што могу да вам кажем је да је ово лице ухапшено у Турској, да је протерано из Турске у Србију и да је у Републици Србији у току кривични поступак против те особе.

За том особом трага и Грчка због сумње да је шверцовао 135 килограма кокаина. Тренутно се ради само о овом лицу што се тиче српских правосудних органа, што се тиче српске полиције, ради се само о једном лицу", рекао је министар полиције Небојша Стефановић после разговора са шефом Интерпола Менг Хонгвејом.

"Шкаљарска група" позната је по сукобу са "кавачким кланом", у коме је до сада, на обе стране, у Црној Гори и Србији, где имају блиске сараднике, убијено више особа, наводи ЦдМ. Сукоб је почео крајем 2014, када је у шпанској луци Валенсија нестало 300 килограма кокаина, а прва жртва у рату био је Горан Радоман, близак управо "шкаљарцима".

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 12. сеп 2018, 00:14)
s. nikic [нерегистровани]

Samo tranzit

Odmah ga prosledite za CG. Sta ce nam, zar nemamo dovoljno svojih kriminalaca?