Кренуо у Шведску с кофером пуним лекова

Цариници су јутрос на Aеродрому "Никола Тесла" спречили једног путника да са пуним кофером лекова, чија се вредност процењује на готово 35.000 евра, отпутује у Шведску, саопштила је Управа царине.

Захваљујући рендгенској контроли пртљага, коју пред само укрцавање на лет спроводи служба безбедности аеродрома, примећено је да се у пртљагу српског држављанина из Београда налази велика количина лекова.

Цариници су путника спровели у просторије царинске испоставе и утврдили да се он упутио у Гетеборг поневши у ручном пртљагу 6.200 таблета "тамол – XX"' од 200 милиграма у ринфузу, 136 кесица "камагре" од 100 милиграма, 300 таблета лека "ксалол"' од једног милиграма и 200 таблета "ривотрил" од два милиграма.

Препарати "тамол" и "камагра" су на омотима имали ознаку да су пореклом из Индије, док су "ксалол" и "ривотрил" пореклом из Србије.

"Тамол" се користи за ублажавање болова и припада групи медикамената која има опојно дејство, "ксалол" припада групи бензодијазепина и служи за лечење анксиозности и напетости, "ривотрил" се пак користи у лечењу епилептичних напада, док је "камагра" лек за потенцију.

Из Управе царине подсећају да се готово идентичан случај на београдском аеродрому догодио и крајем марта, када су у кријумчарењу лекова ухваћена два путника из Београда и Сурдулице, који су се такође упутили у Шведску, а у чијим је коферима откривено преко 40.000 таблета "тамол – XX" од 200 милиграма у ринфузу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво