Навијачима из Сплита по 15 дана затвора

Прекршајни суд у Београду осудио је 14 навијача Хајдука из Сплита, који су дивљали на бензинској станици у Врчину, на по 15 дана затвора, пише "Политика". Осталих 13 приведених је ослобођено навода из прекршајне пријаве, али нису пуштени на слободу, јер им је јуче одређено задржавање до 48 сати.

Суђење хрватским хулиганима пред Прекршајним судом у Београду завршено је касно синоћ, након чега је уследила израда судских одлука.

За 13 окривљених није било доказа да су учествовали у пљачки бензинске станице "Мол" у Врчину и у писању усташких графита, а 14 је осуђено, јер је суд утврдио да су учинили прекршај "непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи", из Закона о јавном реду и миру.

Тројица су кажњена новчано са по 20.000 динара због ношења палица и бакљи, а полиција је идентификовала и хулигана који је на бензинској пумпи писао усташке графите.

Осуђени су већ послати у затвор у Падинској Скели, јер евентуална жалба на ову пресуду не одлаже извршење казне.

Истом одлуком, изречена им је мера протеривања странаца од годину дана, прецизирао је за Танјуг председник Прекршајног суда у Београду Милан Мариновић.

Напоменуо је да су они кажњени у складу са Законом о прекршајима у скраћеном поступку.

Осталих 13 навијача из Хрватске је ослобођено навода из прекршајне пријаве, али нису пуштени на слободу, јер им је јуче одређено задржавање до 48 сати по налогу тужиоца, тако да су и даље у полицији.

У току су провере да ли је неко од свих приведених, њих 27, извршио неко кривично дело.

Могућа и кривична одговорност

Осуђени имају право да уложе жалбу на пресуду у року од осам дана.

Теоријски, уколико жалбе буду поднете, и ако се деси да Апелациони прекршајни суд укине прекршајну пресуду против 14 осуђених, они би могли да одговарају и кривично.

Уколико та пресуда буде потврђена они неће бити кривично гоњени, већ ће након одлужења казне бити протерани из Србије.

Током суђења које је почело јуче по подне и трајало до 22 часа, саслушано је свих 27 окривљених навијача из Хрватске и завршен је доказни поступак, рекао је Мариновић.

Један окривљени који је јуче био приведен у Гроцкој је малолетан, па се против њега не води овај скраћени поступак.

Полиција је јуче на ауто-путу зауставила више од 400 хрватских навијача код којих је пронашла већу количину дрвених и металних палица, неколико секира и бакљи, као и мању количину наркотика.

Полиција је у пријави навела да су хрватски навијачи на пумпи у Врчину у четвртак око 03.30 узели робу из продавнице у вредности од око 200.000 динара не плативши.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво