Неколико повређених у пожару у Земуну, ватрогасци дежурају на терену

Локализован пожар који је избио у близини Пупиновог моста у Земуну. Неколико ватрогасаца је лакше повређено, а медицинска помоћ је пружена и неким очевицима. Узрок пожара није познат, али сведоци кажу да му је претходила снажна експлозија.

11.00 – Отворен за саобраћај део улице Цара Душана, то јест сам прилаз складиштима.

08.00 – Повређено је неколико ватрогасаца и два очевица, јавља репортер РТС-а са лица места.

Пожар који је избио синоћ око 22 часа у улици Цара Душана у Земуну локализован је око четири сата после поноћи.

Како је РТС-у речено у Хитној помоћи, једна екипа је збринула шест ватрогасаца, којима је дат кисеоник.

Друга екипа је једног 39-годишњег ватрогасаца одвела у Ургентни центар са опекотинама првог степена на грудном кошу, а трећа екипа је на лицу места помоћ пружила 43-годишњем очевицу који је задобио опекотине првог и другог степена.

У међувремену, МУП је саопштио да су лакше повређена четири ватрогасца.

Пожар је захватио два магацина намештаја и грађевинске пластике у Земуну. У саопштењу МУП-а прецизира се да је ватра захватила магацинске и производне погоне више фирми, површине око 3.600 квадрата.

На интервенцији је, како се наводи, било ангажовано укупно 157 ватрогасаца-спасилаца са 32 возила из ватрогасно-спасилачких бригада Београд, Стара Пазова, Пећинци, Рума, Сремска Митровица и Панчево.

На терену су била и четири припадника Војске Србије са једним возилом, четири радника београдског Аеродрома "Никола Тесла" са једном цистерном, као и 11 цистерни ЈКП "Водовод и канализација".

На место пожара је, током ноћи, дошао и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је рекао да се ватра појавила у једном од објеката, који је складиште или фабрика намештаја, те је "очигледно да је одатле кренуо да се шири пожар".

О узроцима пожара ће, како каже, моћи да се говори наредних дана, када се обави комплетан увиђај.

Према речима очевидаца, пре избијања пожара чула се експлозија, па се сумња да су експлодирале боце са гасом које су биле у једном од складишта.

Станари који су евакуисани од јутрос се враћају у своје куће, али је струја и даље искључена како се пожар не би ширио.

Полиција је током преподнева отворила за саобраћај део улице Цара Душана који је био блокиран, то јест сам прилаз складиштима која су горела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи