Велики пожар у Земуну код Пупиновог моста локализован, повређена четири ватрогасца

Четири ватрогасца су лакше повређена приликом гашења пожара који је захватио два магацина, намештаја и грађевинске пластике у Земуну. Пожар, који је гасило више од 60 ватрогасаца са 20 возила, локализиван после четири сата борбе.

07.30 – Ватрогасци и даље на терену, око објекта у којем је дошло до пожара види се густи дим. Очекује се да ватра ускоро буде угашена.

02.00 - Екипе ватрогасаца су, после четири сата гашења, успеле да локализују пожар. Очекује се да ватра буде у потпуности угашена до јутра, јављају београдски медији.

01.20 - Ватрогасци се и даље боре како би пожар ставили под контролу. 

00.30 - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је ситуација тешка и да се предузимају све мере како би се угасио пожар.

00.15 - Пожар гасе 62 ватрогасца са 20 возила, јавља репортер РТС-а.

22.50 - Гори магацин салона намештаја у Земуну.

Ватрогасним екипама било су потребна пуна четири часа да локализују велики пожар који је избио у складиштима намештаја и грађевинске пластике у Земуну. У акцији су повређена четири ватрогасца, а један је пребачен у београдски Ургентни центар. 

Пожар, који је захватио складишта површине од неколико ститина метара квадратних, гасила су 62 ватрогасца са 20 возила, јавио је репортер РТС-а са места догађаја.

Ватрогасне екипе су, осим гашења пожара, спречиле и ширење ватре на околне објекте. Станари неколико околних кућа су евакуисани, а у том делу граду искључена је струја да не би дошло до ширења пожара на стамбени комплекс. 

Медији наводе да је пожару претходила снажна експлозија.

Због пожара био је блокиран део пута од Земуна према Батајници до Пупиновог моста, а на терену је велики број полицајаца.

МУП је раније саопштио да пожар избио око 22 часа у магацину намештаја у Земуну, у Улици Цара Душана 268.  

На место пожара је, током ноћи, дошао и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је истакао да је ситуација тешка и да се предузимају све мере како би се угасио пожар.

"Предузимају се све мере које су потребне да би се ватра угасила, али нажалост је веома тешка ситуација јер је велики пожар и тешко се прилази. Ватрогасци улазе у сваком тренутку у све зграде и ризикују своје животе да бисмо то решили", рекао је Стефановић обраћајући се новинарима. 

Према његовим речима, ватра се у првим моментима појавила у једном од објеката, који је складиште или фабрика намештаја, те је "очигледно да је одатле кренуо да се шири пожар".

Министар је рекао да ће о узроцима пожара моћи да се говори наредних дана, када се обави комплетан увиђај.

"Напори свих људи из спасилачко-ватрогасних јединица и полиције су усмерени на локализацију пожара и заштиту околних магацина и стамбених објеката. Важно нам је да покушамо да у наредним сатима ставимо ватру под потпуну контролу и да са довољним бројем ватрогасаца и довољном количином воде успемо да угасимо на крају овај пожар", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво