Катарини Ребрачи две године и 10 месеци затвора

Виши суд у Београду осудио је првостепено на две године и 10 месеци затвора бившу манекенку Катарину Ребрачу због злоупотреба са Фондом за превенцију рака дојке, јер је са сарадницама противправно присвојила више од 22 милиона динара из тог Фонда који су уплаћивали грађани и донатори.

Суд је закључио да су Катарина Ребрача и сараднице криве јер су Фонд за превенцију рака дојке "Катарина Ребрача" оштетиле за 22.584.619, 80 динара. Осуђене су због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица.

Катарина Ребрача је осуђена на две године и 10 месеци затвора, а Слађана Мироња и Мирјана Христић на по годину дана затвора.

Ребрачи је после осам година враћен пасош и укинута забрана напуштања боравишта.

Ово је првостепена пресуда на коју и тужилаштво и одбрана имају право да се жале Апелационом суду у Београду.

Од оптужби против Ребрачине мајке Сандрине Богуновић Више јавно тужилаштво је зимус одустало.

Поступак против њих је покренут у априлу 2010. године хапшењем Ребраче, која је у притвору била до октобра те године, након чега је пуштена да се брани са слободе, уз одузимање пасоша и забрану напуштања боравишта.

Ребрача и остале оптужене терете се да су, од марта 2006. до априла 2010, противправно присвојиле 37 милиона динара, које су на рачуне Добротворног фонда "Катарина Ребрача" уплатили донатори ради едукације и информисања жена о превенцији рака дојке, углавном, преко уплатница "Инфостана".

Новац су трошиле на путне карте, хотеле...

Власница Фонда "Катарина Ребрача" је одбацила све наводе оптужнице, а и данас је поновила да није радила ништа незаконито.

Ребрача је фонд основала у мају 2006. године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво