Оптужница за дрогу против сарадника Луке Радуловића

Више тужилаштво у Београду подигло је због трговине дрогом оптужницу против троје сарадника Луке Радуловића убијеног у ноћи између уторка и среде у Београду, који за разлику од њега, нису признали кривично дело и који су и даље у притвору.

Радуловић се месец дана пре убиства, 9. марта, у овом случају нагодио са Тужилаштвом за организовани криминал да за казну од три године затвора призна кривицу за диловање кокаина, након чега је пуштен из притвора да на слободи чека правоснажност пресуде и извршење казне.

До тога међутим није дошло, јер је најпре избегавао да прими пресуду, коју је на основу споразума донео Специјални суд, а пре два дана је убијен у једној пивници у центру града.

Након његовог признања тужилаштво за организовани криминал је случај против остало троје окривљених пребацило Вишем тужилаштву које је 18. априла подигло оптужницу против њих и проследило је Вишем суду у Београду.

Оптужницом су обухваћени Небојша Стошић Дунда, Милка Гајић звана Милкица и Алекса Милосављевић.

На терет им се ставља по једно кривично дело "неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога".

Портпарол суда Бојана Станковић рекла је Танјугу да је суд продужио притвор према сво троје оптужних, због постојања околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Стошић, Милосављевић и Гајићева су оптужени да су од маја до хапшења 25. октбора 2017. године куповали коканин ради даље продаје.

Они су 25. октобра ухапшени у акцији заједно са Радуловићем који је претходно Милосављевићу продао 97,92 грама кокаина, а Стошићу 18, 26 грама. Претресом стана Милке Гајић пронађено је још 11, 37 грама кокаина.

Према споразуму са тужилаштвом, Радуловић је признао да је 25. октобра препродао 116 грама коканина, након чега је ухапшен, док је у његовом стану пронађено још 0,25 грама кокаина.

Радуловић је полицији познат као нарко-дилер, а широј јавности као возач "бентлија" који је пресекао колону возила председника Србије Александра Вучића, у септембру прошле године, због чега је, у одвојеном кривичном поступку у Основном суду, био оптужен за угрожавање безбедности председника.

Њега је тражило и аустријско правосуђе због покушаја убиства једног Румуна у дискотеци у Бечу у марту ове године, али Србија не изручује своје држављане.

Што се тиче случаја "Бентли", поред Радуловића оптужени су и његови сапутници из аутомобила Милош Танчев и Стеван Дукић који су у питвору због сумње да су учествовали у убиству у "Нани" почетком децембра.

Суђење у случају "Бентли" водиће се пред Првим основним судом у Београду, иако је истрагу спровело Више јавно тужилаштво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво