Тужилаштво преузело случај "дрон"

Више јавно тужилаштво преузело је случај због којег је у недељу Војна полиција ухапсила двојицу Американца и две Украјинке који су дроном снимали објекте Генералштаба и наложило прикуљање потребних обавештења поводом тог догађаја, речено је "Танјугу" у том тужилаштву. Кривичне пријаве полиција за сада није поднела ни против једне особе.

Украјинске држављанке су пуштене на слободу, према амбасади Украјине у Београду, док за приведене држављане САД нема званичних потврда о пуштању.

Портпаролка Вишег тужилаштва Татајана Секулић рекла је за Танјуг да је тужилаштво поднело захтев за прикупљање потребних обавештења ради провере шта се "критичном приликом догодило" и појаснила да је у току предистражни поступак.

То значи да се тек утврђује шта и како се догодило, као и да нема кривичних пријава против било које особе.

Тек када се оконча предистражни поступак, биће одлучено да ли ће се писати кривичне пријаве, против кога и за које кривично дело.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је у понедељак да су припадници Војне полиције, у току недеље и понедељка лишили слободе осморо страних држављана, било што су покушали да неовлашћено снимају војне објекте или што су покушали да неовлашћено улазе у војне објекте, где је улаз цивилима строго забрањен.

Американци и две Украјинке ухапшени су у недељу у Београду због снимања објеката Генералштаба дроном, а истог дана су према писању медија, у војном складишту на Фрушкој гори ухапшени Британка и Авганистанац са италијанским пасошем, док су код Новог Сада војни полицајци привели пар из Шпаније због неовлашћеног уласка у касарну "Петроварадин".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво