Ребић: Траг српске полиције води ка возилу коришћеном за убиство Ивановића

Још нема одговора Еулекса и Унмика поводом захтева Србије за укључивање наших државних органа у истрагу убиства Оливера Ивановића, каже за РТС директор полиције Владимир Ребић. Власник аутомобила запаљеног у Митровици је Србин из Аустрије који је одавно преминуо, потврдио је Ребић.

Владимир Ребић је, гостујући у Дневнику РТС-а, потврдио написе појединих медија да је Србин из Аустрије који је одавно преминуо власник аутомобила који је пронађен запаљен у Косовској Митровици након убиства Ивановића.

"Те информације су тачне, то смо добили од аустријске полиције. То возило је више пута продато и ми покушавамо да сазнамо ко је последњи купац тог возила", истакао је директор полиције.

Према његовим речима, српски органи имају одређена сазнања која указују на могуће извршиоце убиства Оливера Ивановића.

"Траг води ка возилу које је коришћено за извршењу кривичног дела. Имамо информације о власнику тог возила и покушавамо да прибавимо друге податке. Да не бих угрозио истрагу, не бих могао више детаља да кажем", напоменуо је Ребић.

Директор полиције је подсетио да се Србија више пута обратила Еулексу и Унмику са захтевом да се српски органи укључе у вођење истраге, али да одговора још нема.

"Чуо сам се више пута са шефом Еулекса, апеловао, молио да нам дају неке податке како бисмо то проверили овде у Србији, али и поновио захтев да заједно са косовском полицијом учествујемо у предистражном и истражном поступку", указао је Ребић. 

Министарство унутрашњих послова и БИА ангажовали су све своје ресурсе у прикупљању обавештења и доказа који ће довести до извршиоца, али и налогодавца овог злочина, наводи Ребић. 

Директор полиције је рекао да "професионално верује да ће Еулекс и Унмик одговорити на захтеве Србије".

"Верујем и у српску полицију и БИА и да ћемо, захваљујући људским и материјалним ресурсима, моћи да нађемо извршиоца и налогодавца убиства", закључио је Ребић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво