Терзић и Вучетић: Нисмо организовали протест

Студенти Факултета драмских уметности (ФДУ) Павле Терзић и Гаврило Вучетић, против којих је МУП Србије поднео прекршајну пријаву јер су организовали непријављени скуп, изјавили су да они нису и да не знају ко су организатори протеста "Против диктатуре" и изразили наду да ће бити донета ослобађајућа пресуда.

После давања изјава у Прекршајном суду, Гаврило Вучетић је новинарима пренео да је пред судијом рекао истину, односно да је на протестима био како би се борио за правду.

Вучетић је истакао да верује у суд и у институције државе да ће урадити праву ствар и показати се као независни у поступку који се води против њих.

"Рекли смо зашто смо шетали. Ја сам шетао против безумља које се у Србији пропагира путем разних режимских медија. Хтео сам да устанем против тога и кажем да нисам део тих људи, штавише да сам против њих", рекао је Вучетић.

Навео је да му све изгледа као покушај застрашивања, јер су изабрана два студента како би се тој циљној групи рекло да не сме да протестује и исказује различита мишљења.

Павле Терзић је рекао да су студенти шетали како би указали на криминалну ситуацију у којој се налази култура у Србији и како би бар мало освестили људе.

"Нисмо организатори протеста и не знамо ко је. То смо рекли. Ми смо само два млада момка са срцем и ставом који су то хтели да покажу", рекао је Терзић.

Додао је да би свака пресуда која не би била ослобађајућа представљала велики пораз за Србију, јер би се тиме показало да се људи неправдено осуђују.

Правна заступница студената Кристина Тодоровић из Јукома рекла је да су окривљени саслушани, да су њихове изјаве биле сагласне и логичне и да судија треба да одлучи о даљим корацима.

Тодоровићева је навела да је суштина оптужнице да су студенти означени као организатори скупа који није био пријављен у складу са Законом.

Указала је да су предложили да се саслушају полицајци који су предали прекршајне пријаве против студената и приложили изјаву министра унутрашњих послова Небојше Стефановића из једног дневног листа у којој је он навео имена особа која сматра организаторима протеста.

Протести "Против диктатуре" почели су 3. априла, дан после одржавања председничких избора у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво