Локализован пожар у фабрици картона на Ади Хуји, повређен ватрогасац

Пожар који је избио у "Фабрици картона Београд" на Ади Хуји локализован је око 17.00 и у току је "догашавање". Повређен један ватрогасац. Донета одлука да се фабрика привремено затвори због сумње да је пожар подметнут, рекао начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић.

До пожара је дошло око 11 часова на депонији картона, саопштило је Министарство унутрашњих послова. Ватра и даље тиња у кругу фабрике, а горе тоне папира и картона, јавио је репортер РТС-а са лица места.

Како сазнаје РТС, приликом гашења пожара повређен је 30-годишњи ватрогасац. Он нема теже повреде, а након што је превезен у Ургентни центар, пуштен је на кућно лечење.

"Повређени ватрогасац нема опекотина, ударио га је топли ваздух приликом гашења пожара, али је свестан и превезен је у Ургентни центар", рекла је агенцији Бета портпаролка Хитне помоћи Нада Мацура.

Директор фабрике на Ади Хуји Милан Марковић рекао је да је пожар избио уз саму ограду, а да се затим проширио на цело двориште.

У кругу фабрике, на десетак метара од ватре, налази се резервоар са горивом, а током целог дана једно ватрогасно возило је стајало поред резервоара и хладило га.

Резервоар је сада безбедан и нема страха да ће се ватра проширити.

Ватрогасци кажу да ће вероватно целу ноћ остати у кругу фабрике, а у гашењу помажу и радници фабрике.

Ватра је захватила 4.000 квадрата, где је депонована стара хартија, а висина пламена достизала је три метра. 

На гашењу пожара ангажовано је 35 ватрогасаца-спасилаца са дванаест возила. Додатне тешкоће доноси им ветар који дува брзином од осам метара у секунди.

Дим се могао видети из различитих делова Београда.

Бројне лекарске екипе биле су ангажоване на лицу места.

Градоначелник Синиша Мали дао је налог да еколошка инспекција и дежурна инспекција по хитном поступку изађу на терен и утврде чињенично стање, а након новог пожара у "Фабрици хартије Београд" на Ади Хуји.

Градоначелник је тај налог издао с обзиром на то да су у претходних 60 дана у тој фабрици избила чак четири пожара.

У пожару који се догодио у тој фабрици 19. јула повређено је шест припадника Сектора за ванредне ситуације и двоје запослених у предузећу "Авала стар".

Од последица повреда, ватрогасац и радник "Авале стар" преминули су на Војномедицинској академији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво