Земљотрес код Панчева, осетио се и у Вршцу

Регион удаљен 25 километара од Панчева у среду увече је погодио земљотрес јачине 3,8 јединица Рихтера, a потрес се осетио и у Вршцу.

Синоћ у 23.17 био је земљотрес на територији 25 километара североисточно од Панчева, према Делиблатској пешчари, кажу за РТС у РХМЗ-у.

Објашњавају да се догодио само један земљотрес.

"Све националне сеизмолошке мреже размењују информације о времену изражене преко гриничког времена, које се разликује за два сата. На нашем порталу пише за грађане да је по локалном времену земљотрес био у 23.17, а по гриничком у 21.17", рекао је директор РХМЗ.

Земљотреси оваквог интензитета могу изазвати врло мала оштећења на објектима у епицентралној области, наводи се на сајту Завода.

Ово је регион у коме није изражена велика сеизмичка опасност у прошлости. Последњи земљотрес на овим просторима, око 20 километара од овог, био је 1988. године, магнитуда је била 4,2 јединице, а ни тада није било материјалне штете.

"Историјски подаци и актуелна сеизмичка активност говори да у региону Војводине, осим у региону према Румунији, не треба очекивати снажне земљотресе. Али, то не значи да земљотреса неће бити у другим деловима Србије, ако је већ био у Краљеву, Лазаревцу, Свилајнцу, на Копаонику, Руднику, не значи да се они неће поновити и таква сеизмичка опасност је све време присутна", додају у РХМЗ-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво