Мушкарац убио жену и дете у Центру за социјални рад у Раковици

Испред Центра за социјални рад у Улици Мишка Крањца 12 у Београду, мушкарац ножем убио жену и задавио четворогодишње дете. Теже повреде ножем задобила три радника Центра и један пролазник који су покушали да зауставе насиље. Министар Стефановић одржао хитан састанак са министрима правде и рада, после којег је саопштено да је нападач одраније познат полицији.

Лекари нису успели да се изборе за живот детета кога је отац задавио, а жена је преминула на лицу места, јавља извештач РТС-а.

Убиство се догодило око 15.15 испред Центра за социјални рад у Раковици.

Како сазнаје РТС, мушкарац је довео дете у Центар за социјални рад како би га вратио мајци, у контролисаним условима. Међутим, дошло је до свађе која се наставила испред Центра, када је мушкарац напао жену и дете.

На лицу места су се затекли комунални полицајци који су реаговали и највероватније спречили већи злочин.

Полиција је одмах после пријаве злочина блокирала Центар за социјални рад и ухапсила нападача, а увиђај је завршен.

На лице места дошло је пет екипа Хитне помоћи које су указале помоћ повређенима.

Како јавља извештач РТС-а са лица места, три радника Центра и један пролазник су са тешким телесним повредама нанетим ножем превезени на ВМА. Нису у животној опасности.

Двоје запослених у Центру је у тешком стању задржано на лечењу у Војномедицинској академији у Београду, а један запослени је пуштен на кућно лечење.

После 19 часова однесена су тела убијених, која су била испред Центра, где су дошле и форензичке екипе. Место убиства обезбеђивао је велики број полицајаца, а око Центра су се окупили и грађани.

Поводом данашњег злочина, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одржао је хитан састанак са министрима правде и рада, Нелом Кубуровић и Зораном Ђорђевићем, после којег је поручено да ће држава одмах преузети одређене мере како би смањила ризик од таквих трагедија.

Ђорђевић је на Војномедицинској академији обишаo повређенe раднике Центра за социјални рад, које је починилац повредио ножем док су покушавали да га савладају.

Министар је наложио и хитно предузимање мера за заштиту и збрињавање другог детета убијене жене, као и детета једне од тешко повређених у овом трагичном догађају.

Данашње убиство се догодило само неколико дана након што је, такође у близини Центра за социјални рад на Новом Београду, муж убио жену, а онда је сутрадан извршио самоубиство.

Иначе, ово је 19. убиство од почетка године и четврто од почетка ступања на снагу новог Закона о спречавању насиља у породици.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво