Кубуровић: Србија очекује да Француска поступи у складу са замолницом

Министарка правде Нела Кубуровић рекла је да Србија очекује да у случају Рамуша Харадинаја Француска поступи у складу са замолницом и донесе правну одлуку на основу доказа које је Србија доставила, поред првобитног захтева за изручење.

"Србија је доставила и допуну доказа, између осталог и пресуду Хашког трибунала, управо зато, јер се у медијима спекулисало да ли је у питању исти догађај за који је већ ослобођен, како би поткрепили доказе да је реч о потпуно другим догађајима и другом временском периоду, у односу на период за који је Харадинај ослобођен”, рекла је Кубуровићева.

Министарка није могла да прецизира када ће бити донета одлука француских органа, будући да, како је истакла, није ни прецизирано у ком року мора да се одлучи, јер се Харадинај не налази у екстрадиционом притвору, за који постоји рок од четири месеца када органи морају да поступе.

"Битно је да је суд тај који даје мишљење да ли су испуњени услови за екстрадицију или не, а Министарство правде Француске одлучује да ли ће да дозволи изручење. Отприлике, процедура је иста као и у Србији", навела је Кубуровићева.

Апелациони суд у француском граду Колмару саопштиће 2. марта одлуку о захеву Србије за изручење председника Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво