Ухапшен педофил из Ћуприје

У наставку акције "Армагедон" припадници Управе криминалистичке полиције су у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала ухапсили С. Р. (40) из Ћуприје, осумњиченог за кривично дело искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу.

Осумњичени је на друштвеној мрежи Фејсбук креирао профил под лажним именом Иван Петровић и са лажном профилном фотографијом, те је, представљајући се као тринаестогодишњак, ступао у контакт са малолетним особама.

У тим контактима писао им је да има старијег друга који га води у лов и риболов и који му испуњава све жеље, али да заузврат врши са њим недозвољене полне радње.

Затим би наговарао децу да упознају његовог друга како би заједно ишли у лов и риболов, али би и они морали да учествују у сексуалним радњама.

Када би стекао поверење детета путем лажног профила, осумњичени С. Р. би слао деци захтев за пријатељство са свог правог профила и представљао се као "Иванов" старији друг. На том профилу осумњичени је имао своју праву фотографију.

Затим би децу питао да ли су за дружење и да ли им је "Иван" објаснио шта још сем пецања треба да раде. Потом би у порукама говорио да је "Иван" мало досадан и да ће некада ићи и сами без њега на пецање.

Предлагао је да дете дође у Ћуприју, и да потом иду у његову викендицу, и говорио да би га касније одвео кући. Осумњичени је са оба профила тражио да дете слика свој полни орган и пошаље му фотографију.

Компанија Фејсбук је суспендовала лажни профил "Иван Петровић" и стварни профил осумњиченог С. Р., али је он затим отворио нови лажни профил под називом "Игор Ристић".

Са тог профила је поново контактирао децу са којом је већ разговарао путем свог стварног и лажног профила "Игор Петровић", говорећи им да жели да настави дописивање, са изговором да је вирус угасио претходне профиле.

На новом лажном профилу, "Игор Ристић" има око 59 пријатеља, а највећи број њих су деца.

Како је досадашњим радом идентификована једна жртва са којом је осумњичени ступио у контакт, позивају се грађани да, уколико располажу сазнањима о детету које је ступило у контакт са осумњиченим путем лажних профила на друштвеној мрежи Фејсбук, контактирају полицијске службенике Министарства унутрашњих послова на телефон 011/274-39-27.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво