Истрага због повређене девојчице у Шапцу

Шабачка полиција покренула је истрагу како би се утврдило шта се тачно десило у Дневном боравку за децу ометену у развоју, када се 13-годишња девојчица вратила кући без зуба, са ишчашеном руком и огреботинама на лицу. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић најављује да ће одговорни сносити последице.

Инспекција Министарства рада покренула је надзор у Дневном боравку за децу ометену у развоју, како би се утврдило како је дете повређено.

У Инспекцији за Танјуг указују да је Дневни боравак у надлежности локалне самоуправе, а да министарство издаје дозволу и лиценцу за рад.

"Дневни боравак има дозволу за рад, а у току је издавање лиценце, јер су крајем маја поднели захтев за добијање лиценце", речено је Танјугу у Министарству рада.

Случај је у јавност изнела мајка девојчице Оливера Перић Мићановић, која је слике ћеркиних повреда објавила на свом Фејсбук профилу, уз коментар:

"Ако ваша деца иду у вртић, школу, дневни боравак, било да су здрава или инвалиди, желим свима да се овакво дете не врати кући без искреног објашњења. Молим све пријатеље, рођаке, колеге, кога знам и не знам да подели слику, јер ово треба цео свет да види, а притом је ово четврти пут", навела је мајка на свом Фејсбук профилу.

Мајка је у једном од својих постова на Фејсбуку навела да су повреде настале 19. јула, да су у Дневном боравку добили штуро објашњење да се девојчица "огребала на колица".

"Отишла је у девет сати, вратили су је сат касније. И да је то истина, наше питање је где су у том тренутку били запослени? И раније је долазило до 'ситних проблема' на која смо реаговали, али је на томе остало", навела је мајка.

Додала је да је о свему обавештен и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и да су добили информације да ће се све учинити, да се утврди одговрност.

"Ми унапред никога не осуђујемо, јер верујемо да је у том колективу већина коректног особља, али вероватно као и у сваком другом има људи који не савесно обављају свој посао. Немогуће је да се четврти пут дешава сличан проблем, а да нико није одговоран", нагласила је мајка повређене девојчице.

Градоначелник Шапца је Танјугу рекао да чека званични извештај управе шта се заправо десило.

"Очекујем да ће, уколико се утврди било каква грешка у поступању запослених или руководства, они који су такву грешку направили сносити одговорност за то", рекао је Небојша Зеленовић и додао да му је жао због свега што се десило.

Рекао је да је полиција по службеној дужности кренула да обавља истрагу, али да нема информације докле су стигли, те да ће све информације добити почетком наредне недеље.

Зеленовић тврди да Дом за аутистичну децу и Дневни боравак за децу са менталним сметњама већ пет година функционишу на најбољи могући начин и да запослени у дому раде посао са великом одговорношћу.

"Очекујем да ми директор Центра за социјални рад и управа Дома до уторка доставе извештај шта се тачно догодило", нагласио је Зеленовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво