Томановић: Жалићемо се, пресуда Мишковићу није резултат доказа

Бранилац Мирослава Мишковића адвокат Зденко Томановић најавио је да ће се жалити на пресуду којом је Мишковић осуђен на пет година затвора и новчану казну због помагања сину Марку да утаји порез, са образложењем да пресуда није заснована на доказима.

Томановић је новинарима испред Специјалног суда рекао да суд није имао храбрости да се супротстави "обећањима политичке елите" да ће оваква пресуда бити донета.

Адвокат је навео да је Мишковић ослобођен за централно дело из оптужнице због којег је ухапшен и због којег је провео више од пола године у притвору.

"Суд је нашао изговор да политичке жеље преточи у правну форму, па га је осудио за то што је саветовао сина да утаји порез", навео је Томановић и закључио да је такав став суд базирао на подразумеваној блискости оца и сина, а не на доказима.

Адвокат је критиковао и то што је суд Мирослава Мишковића осудио на много вишу казну - пет година затвора, од сина који је као извршилац дела - пореска утаја осуђен на три и по године затвора.

Мишковић није хтео да присуствује изрицању пресуде, како је навео негов бранилац, "од стране оних који су му током протеклих година тешко нарушили здравље и уместо доказа и закона му нудили туђа размишљања о његовој судбини".

Специјални суд у Београду осудио је на пет година затвора и новчану казну од осам милиона динара власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића, јер је помогао сину Марку да утаји порез по одбитку од око 320,3 милиона динара, односно око три милиона евра.

Истом одлуком Мишковић је данас ослобођен од оптужби да је оштетио путарска предузећа, односно да је финансијским пословањем извлачио новац из њих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво