Зубин Поток, бомба у дворишту српске породице

У дворишту породичне куће кандидата за народног посланика у Скупштини Србије Славише Ристића у селу Јагњеница у општини Зубин Поток на северу Косова пронађена је неексплодирана ручна бомба, а косовска полиција тренутно врши увиђај.

Полицијској станици у Зубином Потоку у 14.15 пријављено је да је у дворишту породичне куће Славише Ристића пронађена неексплодирана ручна бомба, рекао је у изјави Тaнјугу регионални шеф оперативе Косовске полицијске службе Жељко Бојић.

"Полицијске јединице су изашле на лице места ради увиђаја. Место обезбеђују полицијске патроле и тренутно се чека долазак специјализованих екипа ЕОД тима који ће предузети даље мере", рекао је Бојић.

Славиша Ристић је потврдио у изјави Танјугу да је у дворишту његове куће пронађена неактивирана ручна бомба.

Ристић је рекао да је бомбу у дворишту приметила његова супруга и да је вероватно бачена у недељу увече, када је и пуцано на његову кућу.

"Вероватно је исте вечери кад је нападнута кућа бачена и бомба која није активирана. Не верујем да ју је неко бацио наредне вечери или нешто слично, то је моја претпоставка", рекао је Ристић.

Ристић за тај инцидент не види други мотив осим политичког.

Непознате особе испалиле су у недељу увече више хитаца из аутоматског оружја на помоћне просторије породичне куће Славише Ристића, повређених лица није било, али је причињена материјална штета на поменутом објекту.

Косовска полиција је покренула истрагу и овај случај је окарактерисан као кривично дело изазивања опште опасности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво