Пао спортски авион код Великог Градишта, погинуо пилот

Спортски авион пао је у близини Великог Градишта у рејону Сребрног језера код места Рамски рит, јавља дописник РТС-а. Приликом пада пилот је погинуо.

Како РТС сазнаје у Хитној помоћи, тело је пилота је изгорело.

До несреће је дошло око 16 часова. Авион је пао окренут кљуном на доле и одскочио је три пута.

Узорк несреће није познат. На терен је изашла Служба цивилног ваздухопловства.

Према незваничним информацијама, настрадали пилот је пожаревачки бизнисмен Зоран Петровић.

Први подаци показују да лет није био најављен па се у овом тренутку не може утврдити маршута лета и како је дошло до удеса, рекао је главни истражитељ Центра за истраживање несрећа у саобраћају Небојша Петровић.

Истакао је да је код несрећа са смртним последицама процедура темељна, тако да ће бити истражене све процедуре и пропусти у процедурама, било да је у питању пилот, дозволе, или авион. Први резултати биће познати у року од три до шест месеци.  

Незванично, авион је највероватније прелетео Велико Градиште и Сребрно језеро, након чега се спустио на неку врсту малог аеродрома. Пилот је кратко боравио ту након чега је полетео и срушио се. 

Главни истражитељ Центра за истраживање несрећа у саобраћају Небојша Петровић потврдио је да је реч о моделу авиона "Пајпер чироки".

Ваздухопловни портал Tangosix наводи да је реч о једномоторном клипном авиону који је произведен 1965. године. Како се наводи, регистриван је у приватном власништву и био је базиран на аеродрому у Костолцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво