Обијена Црква Светог Димитрија у Сушици

Непознати починиоци су обили Цркву Светог Димитрија у Сушици и однели кутију са новцем у којој се прикупља прилог за цркву.

Члан црквеног одбора Ненад Крстић је данас око 13 часова приметио да је прозор Цркве Св. Димитрија поломљен и да је однета кутија са новцем у којој се прикупља прилог за цркву.

Истиче да није познато колико је новца однето, али је причињена материјална штета.

Епархија рашко-призренска је случај пријавила полицији.

„Полиција је након пријаве свештеника извршила увиђај. Установили смо да су провалници ушли кроз прозор и однели кутију са новцем у којој је, према процени свештеника, било око 50 евра. Истрага је у току“, рекао је за РТВ КиМ из Чаглавице командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић.

Црква Светог Димитрија у Сушици је од прошле године други пут на мети пљачкаша. Први пут је опљачкана 13. фебруара прошле године.

Представници црквеног одбора кажу да је том приликом било и крви по цркви, да је и тад полиција извршила увиђај, али да нема података шта се тачно догодило.

Трајковић каже да представници црквеног одбора нису ни тражили повратне информације када је тај случај у питању.

Председник општине Грачаница Владета Костић најоштрије је осудио скрнављење цркве Светог Димитрија у Сушици и затражио од надлежних органа да хитно нађу починиоце напада на имовину Српске православне цркве.

"Није први пут да се та црква обија, а да починиоци не буду пронађени и да се не учини ништа више од увиђаја и констатовања затеченог стања", навео је Костић у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво