Читај ми!

Потврђена казна убици Тијане Јурић

Апелациони суд у Новом Саду одбио је као неосновану жалбу браниоца Драгана Ђурића из Сурчина, који је јула прошле године убио Тијану Јурић и потврдио пресуду Вишег суда у Суботици због извршења кривичног дела тешког убиства.

Веће овог суда нашло је да су све околности извршења дела правилно утврђене у првостепеној пресуди, те да су неприхватљиви наводи жалбе браниоца о смањеној урачунљивости окривљеног и утицаја признања на висину казне, преноси Танјуг.

Преиспитујући одлуку о казни, Апелациони суд је нашао да је првостепени суд правилно окривљеном изрекао казну затвора у трајању од 40 година, сматрајући да је таква казна нужна мера за остваривање сврхе кажњавања и постизања како опште, тако и специјалне превенције.

"Околности и начин извршења кривичних дела указују на такав бестијални злочин да је неопходно изрећи најстрожу казну које наше кривично законодавство предвиђа за тешко убиство. Суд је у пресуди нагласио бруталност и агресивност окривљеног, као индикатор степена безобзирности окривљеног спрам малолетног узраста и беспомоћности оштећене", пише у образложењу Апелационог суда.

Игор Јурић, отац убијене Тијане Јурић, задовољан је оваквим исходом суђења.

"Ако тако могу да кажем, мада је то веома незахвално у овом случају, када је овакво суђење у питању, задовољан сам после свега. Задовољан сам што је правосуђе у Србији показало да има снаге да у релативно кратком року донесе једину праву и могућу одлуку", рекао је Јурић.

Он се у своје име и у име целе породице захвалио свима који су им пружали подршку у претходном периоду.

"Желео бих да се захвалим читавој Србији и читавој јавности у нашој земљи, грађанима Суботице, на једној огромној и несебичној подршци. Чини ми се највећој подршци у историји наше земље када је овакав случај у питању", рекао је Јурић.

Тијана Јурић је нестала 26. јула 2014. после поноћи, недалеко од Спортског центра "Рата" у Бајмоку.

Ђурић је ухапшен у ноћи између 6. и 7. августа прошле године. Признао је да је починио убиство и полицију одвео до места на којем је закопао жртву.

Драган Ђурић је 15. јуна првостепено осуђен на максималну казну од 40 година затвора.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво