Ђурић на новом психијатријском вештачењу

Главни претрес на суђењу Драгану Ђурићу из Сурчина, оптуженом за убиство Тијане Јурић из Бајмока, прекинут је практично на самом почетку јер је уважен захтев његовог браниоца за новим психијатријским вештачењем.

Окривљени Драган Ђурић је, након што му је на данашњем главном претресу у Вишем суду у Суботици прочитана оптужница, рекао да је разумео оптужницу, али да не жели да се изјасни о њој. Председница судског већа Гордана Којић констатовала је да се оптужени брани ћутањем.

Ђурићев заступник, адвокат Виктор Гостиљац затражио је да се претрес прекине и одреди ново психијатријско вештачење оптуженог.

Гостиљац, наиме, тврди да тешко успоставља комуникацију са клијентом, да га у неким тренуцима оптужени не препознаје, па због тога сумња да Ђурић није у стању да прати суђење.

На питање судије Којић како се осећа, оптужени Ђурић је рекао да се не осећа добро, да дрхти и да има проблема са памћењем од детињства.

Окривљени је такође рекао да је данас узимао лекове, али се не сећа које. Ђурић је потврдио да је свестан да се налази у судници у Суботици и поновио да се брани ћутањем.

Заступник оштећеног и заменик тужиоца су се противили новом вештачењу и навели су да је Ђурић већ једном психијатријски вештачен и да није установљена душевна болест.

Судија је констатовала да Ђурић делује успорено и због сумње да окривљени није у стању да прати суђење, одредила је ново психијатријско вештачење стручњака затворске болнице Централног затвора у Београду.

На ово је бурно реаговао Тијанин отац Игор Јурић који је новинарима рекао да је љут и разочаран одуговлачењем суђења "када је Ђурић раније већ све признао".

Сви заказани претреси на суђењу Драгану Ђурићу су одложени на неодређено време док не стигне нови извештај са психијатријским вештачењем оптуженог.

Суђење Драгану Ђурићу било је отворено за јавност, али бројним медијским екипама из није било дозвољено снимање, нити унос електронских уређаја у судницу.

Ђурић је оптужен да је 26. јула прошле године, пола сата иза поноћи, недалеко од спортског центра "Рата" у селу Бајмок убио Тијану Јурић.

Тело Тијане Јурић из Суботице нађено је на депонији у околини Сомбора, више од 20 километара од Бајмока где је нестала.

Дан пре убиства, Тијана се вратила са мора. У друштву је кренула кући али се сетила да је заборавила да врати позајмљену дуксерицу.

Седам минута је била сама. У тих седам минута колима је наишао Драган Ђурић који ју је убио. Дванаест дана касније он је ухапшен.

Ђурић је признао убиство и инспекторе одвео на напуштено сметлиште између села Алекса Шантић и Чонопље где је закопао тело убијене девојчице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво