Читај ми!

Судар возова у Београду, 22 повређенa

У судару путничких возова, у тунелу "Тошин бунар" у Београду, повређенa 22 путника, међу којима и петогодишња девојчица. Нико није животно угрожен. "Железница Србије" формирале посебну комисију, која треба да утврди узроке судара.

Воз који је из Београда саобраћао ка Новом Саду у 13.30 ударио је у железничком тунелу "Тошин бунар" у Београду у други воз, који је био заустављен због квара, а кретао се ка Шиду. У судару су повређена 22 путника, међу којима је и једно дете, а нико није животно угрожен.  

Још нема званичних информација како је уопште дошло до квара воза, који је стајао у тунелу. Истрага је у току, а према незваничним информацијама, воз је остао без напајања.

Повређени су збринути у Ургентном центру, ортопедској клиници на Бањици и у Клиничко-болничком центру - Земун. Највише повређених, њих 13 је у Ургентном центару.

Шеф дежурне хирушке екипе Ургентног центра доктор Горан Каљевић рекао је да је реч о лакшим телесним повредама.

"Сви пацијенти су тренутно на дијагностичким процедурама, неки од њих су дијагностички обрађени, јер је констатовано да се ради о лаким повредама и пуштени су на кућно лечење. А један број је још увек на дијагностичким процедурама и највероватније ће и они бити пуштени на кућно лечење", рекао је доктор Каљевић.

У Железницама Србије нису могли да кажу шта је узрок судара возова. Портпарол "Железница Србије" Ненад Станисављевић рекао је да чињеница да је воз стајао у тунелу.

Према његовим речима, генерални директор Железница одмах је формирао посебну комисију чији је задатак да најхитније утврди узрок и одговорност за овај догађај.

Он је рекао и да ће о резултатима рада комисије јавност бити одмах обавештена.

"У овом тренутку немамо техничке детаље како се догодила несрећа и зашто је до тога дошло. Став Железнице Србије и њеног пословодства је да се по завршетку истраге и по утврђивању свих чињеница оне одмах буду доступне и медијима и јавности", каже Станисављевић.

Начелница за ванредне ситуације у Београду Сања Вуксановић Жугић истакла је да, на срећу, после судара није избио пожар, што је у таквим ситуацијама чест случај.

Она је нагласила да оваква врста интервенција свакако захтева опсежну истрагу.

Председник Скупштине града Београда Александар Антић, који је одмах дошао на место судара, рекао је да се нада ефикасној истрази о околностима под којима је дошло до судара возова.

Антић је похвалио надлежне службе због ефикасне интервенције, али је указао да је данашњи догађај показао да "неке ствари шкрипе у систему, као на пример да екипе Хитне помоћи немају потребне лампе за деловање у тунелима".

Железнички саобраћај два сата је био у потпуном прекиду.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво