Читај ми!

Напад на полицијски пункт у Добросину

Један полицајац лакше повређен када су јутрос непознати нападачи пуцали из ватреног оружја на пункт мултиетничке полиције у месту Добросин код Бујановца.

У албанском селу Добросин код Бујановца рано јутрос се догодио нови терористички напад на пункт мултиетничке полиције са територије Косова и Метохије у којем је један полицајац лакше повређен, рекао је Танјугу портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић.

Напад се догодио јутрос око 4 сата приликом примопредаје дужности између две смене у селу Добросин, које се налази 16 километара западно од Бујановца.

Портпарол Вишег суда у Врању Мирјана Ристић рекла је да је увиђајем на полицијском пункту код села Добросин утврђено да су полицајци на пункту нападнути са око 100 до 150 метара и из више врста наоружања.

Ристићева је за агенцију Бета истакла да је ватра на полицијски пункт отворена из правца села Стублина на Косову и Метохији, у тренутку када су ту била петорица полицајаца Полицијске станице Бујановац који су испред објекта обављали примопредају дужности.

Тада је лакше рањен полицајац Бранислав Марковић.

"Напад је трајао три до пет минута, а извршен је рафалном и појединачном паљбом. Полицајци су узвратили ватру у правцу нападача. У току напада лакше је рањен Бранислав Марковић кога је у пределу леђа окрзнуо метак који је рикошетирао. Полицајац је након указане помоћи у Дому здравља у Бујановцу пуштен на кућно лечење", казала је Ристић.

Ристићева је додала да се највећи број метака који су испаљени у току напада задржао у џаковима са песком којима је полицијски пункт заштићен.

Еулекс је саопштио да се случај напада на пункт истражује.

"Еулекс је упознат са инцидентом који се догодио у селу Добросин близу прелаза пет - Бела земља. Еулексова и косовска полиција истражују инцидент у мешовитом тиму", додаје се у саопштењу.

Полицијски пункт у Добросину је на једном од административних прелаза са Косовом и Метохијом у општини Бујановац, на којем нема царинске службе и није дозвољен промет робе.

У непосредној близини пункта на којем су стално на дужности припадници мултиетничке полиције, Срби и Албанци, налази се и једна од база Војске Србије.

Непознати нападачи су на полицијски пункт у Добросину пуцали и 17. маја ове године, када је полицијски пункт - метални контејнер изрешетан са 30 метака, али није било повредјених, највише захваљујући гомили дрва за огрев наслаганих крај пункта.

Село Добросин, у коме има око 150 домаћинстава и 740 становника, познато је по томе што је ту почетком јануара 2000. године створена такозвана Ослободилачка војска Прешева, Медвеђе и Бујановца.

Синдикат полиције је у саопштењу најоштрије осудио овај напад и захтева од надлежних да објекте и људство Министарства унутрашњих послова заштити на одговарајући начин. Истовремено, од мисије Еулекс захтева се да што пре открије нападаче и учини све да спречи овакве и сличне нападе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво