Читај ми!

Заједничка вежба војске и полиције

Oко 600 припадника војске и полиције извело је у Нишу вежбу "Заједнички подухват". Циљ вежбе је помоћ цивилним властима у очувању безбедности грађана у различитим ситуацијама.

Министар одбране Драган Шутановац и министар унутрашњих послова Ивица Дачић оценили су да су војска и полиција у Нишу успешно извели заједничку вежбу и тиме показали да су способни да заштите државу и грађане од свих изазова и претњи.

После вежбе "Заједнички подухват" у нишкој касарни "Књаз Михаило", Шутановац и Дачић рекли су да постоји висок ниво сарадње војске и полиције које су интегрисане у заједнички безбедносни систем.

Вежбу је успешно извело око 600 припадника војске и полиције, који су демонстрирали висок ниво обучености.

"На овој вежби грађани су могли да виде потенцијале два министарства, као и да је то што је приказано најбољи показатељ да су одбрамбене снаге способне и спремне да одбране земљу" рекао је Дачић.

Према његовим речима, одбрамбене снаге Србије, полиција и војска, спремне су да осигурају јавни ред и мир, да се боре против криминала и тероризма и да заштите личну и имовинску сигурност грађана.

Шутановац је рекао да ће сличне вежбе бити организоване и у другим градовима Србије, и да ће то бити урађено како би се промовисали и популарисали војска и полиција, кључни безбедносни аспекти сваке државе.

Шутановац је захвалио свим учесницима вежбе и из полиције и из војске на успешно приказаном делу оперативних споспобности.

Уз ловачке авионе "Миг 29" и полицијске и војне хеликоптере на вежби су учествовали и припадници војске и полиције из разних специјалних јединица, попут Противтерористичке јединице и Жандармерије из Министарства унутрашњих послова, као и Војна полиција и специјална бригада Војске Србије.

Изведена је показна вежба неутралисања терориста, хапшења криминалаца, а припадници војске и полиције демонстрирали су и на који начин помажу грађанима у гашењу пожара, спасавању из рушевина.

Приређен је и тактичко-технички збор наоружања и војне опреме на коме су били изложени вишециљни бацачи ракета, тенкови, војни и полицијски хеликоптери, беспилотне летелице,  возила и наоружање специјалних јединица војске и полиције.

Вежба је завршена традиционалним дружењем учесника и грађана уз војнички пасуљ. Шутановац је најавио да ће у четвртак, 30. јуна, на полигону Пасуљанске ливаде код Ћуприје, кадети Војне академије извести завршну вежбу са бојевом муницијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво