Метеор над југом Србије

Нешто пре 20 часова, у пределу Грделичке клисуре чуо се снажан прасак за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеорa у том региону. Део метеорита пао у село Сушевље код Предајана!

У пределу Грделичке клисуре, нешто пре 20 часова чуо се снажан прасак, за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеорита у том региону.

Како јавља наш дописник Срђан Цонић из Лесковца, прасак је настао пошто је метеорит пробио звучни зид.

Према најновијим информација које су нашем новинару пренео очевидац Ратко Тасковић, део метеорита је пао у атар села Сушевље код Предајана, док су други делови  сагорели при проласку кроз атмосферу.

И становници Грделице верују да је реч о метеориту, али наводе да је "бљештави објекат" пао у близини Сарајевског моста, на улазу у Грделичку клисуру.

"Светлост је била заслепљујућа, а у стану се све тресло од јачине удара. Чинило ми се као да се срушио неки авион", рекао је саговорник Бете из Грделице.

Дописник РТС-а из Врања, такође је јавио да се и у околини тог града чуо јак прасак. 

Наше дописништво из Ниша, такође, потврђује да се видела светлост "попут ватромета", а тамошњи Регионални центар за Обавештавање је званично потврдио, после размене информација са колегама из Врања, да је реч о метеориту који је пробио звучни зид.

Милан Јеличић из Астрономског друштва "Руђер Бошковић" у Београду рекао је Танјугу да је могуће да је на небу над једним делом Србије примећен болид.

Болид је небеско тело које је светлије од планете Венере и прате га звучни ефекти који настају приликом његовог распада, објаснио је Јеличић.

Број коментара 142

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво