Изабрани руководиоци РТС-а

Управни одбор РТС-а је, на предлог генералног директора Александра Тијанића, именовао руководиоце телевизије и радија. Управни одбор оцењује да ће брижљиво одабран тим допринети још бољем и квалитетнијем раду Јавног сервиса.

На предлог генералног директора РТС-а Александра Тијанића, Управни одбор одлучио је да директор ТВ Београд остане Никола Мирков, а Радио Београда буде Душан Радуловић.

Главни и одговорни уредник Информативног програма остаје Ненад Љ. Стефановић. За првог човека Културно-образовног програма именован је Миодраг Зупанц, а Забавног програма Дејан Глигоријевић.

Главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда од сада је Ђорђе Влајић, Другог Ђорђе Малавразић, а Трећег Предраг Шарчевић. На челу чувене "Двестадвојке" од сада је Дарко Коцјан.

Председник Управног одбора РТС-а Никша Стипчевић честитао је изабранима, као и генералном директору који је, како је навео, дао добре предлоге бирајући међу онима који су се пријавили.

"Мислим да ће ова екипа допринети бољем раду како радија тако и телевизије", рекао је Стипчевић.

Генерални директор РТС-а Александар Тијанић навео је да се у претходном периоду доста урадило, али да нови тим чекају већи задаци.

"Хвала досадашњој екипи која је водила и радио и телевизију и за пет година је подигла на врх медијског система. Следећа екипа имаће тежи посао. Да направи резултат, да одбрани Медијски јавни сервис Србије од насртаја на маркетинг, на независну оријентацију и да се снађе у политичким и социјалним проблемима. Верујте ми, није лако, али сам сигуран да ћемо успети, уз моју малу помоћ, да РТС пребацимо из овог доба у дигитално доба. А остало што се тиче Србије, нека ураде они чији је то посао", рекао је Тијанић.

Професионализам, поверење и континуитет

Информативни програм остаје окренут највишим стандардима европских јавних сервиса.

"Пошто сам ја стари нови уредник, онда ће се све вртети око три речи - професионализам, поверење и континуитет. Континуитет са резултатом, зато што смо ми то били и свакако ћемо остати најутицајнији информативни програм не само на овим просторима већ у читавом региону, а то показује да уживамо и највеће поверење гледалаца", каже главни и одговорни уредник Информативног програма Ненад Љ. Стефановић.

Радио Београд, носилац бројних признања, и у наредним годинама оправдаваће титулу радија којем се највише верује. Сва три програма и "Двестадвојка" остаће препознатљиви, уз још квалитетнији програм.

Директор Радио Београда Душан Радуловић рекао је да ће Први бити и даље информативан, Други документаран, Трећи стручни и "Двестадвојка" као радио који се обраћа новим генерацијам и промовише вредности које су "мало стављене по страни".

После три деценије, својој кући вратио се Ђорђе Влајић, који је каријеру и почео у Радио Београду.

Влајић каже да ће, као главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда, применити искуства која је стекао на Би-Би-Сију, где је радио скоро 18 година.

Објективност, брза и тачна информација биће императив РТС-а, како би се оправдало поверење неколико милиона гледалаца и слушалаца, и привукла нова публика.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво