Стојиљковић допутовао у Београд

Српски камерман Срђан Стојиљковић, ухапшен у акцији израелских командоса, допутовао у Београд. Стојиљковић у притвору провео један дан.

Камерман Срђан Стојиљковић, који је био ухапшен у акцији израелских командоса, допутовао је синоћ редовном линијом ЈАТ-а из Истанбула у Београд.

Стојиљковић, који је радио као камерман за пропалестински Покрет за ослобођење Газе, у притвору је провео један дан.

Стојиљковић је једини Србин приведен у месту Бершеви, на југу Израела, заједно са активистима, после упада израелских командоса на бродове са хуманитарном помоћи, који су покушали да пробију трогодишњу израелску блокаду појаса Газе.

Српски камерман је, по доласку у Београд, рекао да му сукоб између војске и дела посаде брода неће остати у лепом сећању и додао да је имао утисак да је посада била спремна да узме оружје и брани хуманитарну помоћ.

"Део људи на броду је био спреман да се ухвати за мотику и да брани колико може, а вероватно су знали да ништа не могу да ураде. Отишло је ван контроле и људи су погинули", рекао је Стојиљковић.

Стојиљковић је навео и да услови боравка у притвору нису били исти за све.

"Третман у затвору није био пријатан и исти за све. Новинаре, жене и старије људе су третирали блаже, док су они мало сумњичавији и екстремнији добијали пацке и били изложени руглу, од момента када смо дошли у гарнизон до одласка на аеродром", рекао је Стојиљковић.

Српски камерман истакао је и да не верује да ће учествовати у новим конвојима који би ускоро требало да крену ка појасу Газе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво