Читај ми!

Скуп подршке тужитељкама у Београду

Скуп подршке тужитељкама Бојани Савовић и Јасмини Пауновић, којима је одузет предмет у вези са злоупотребама у ЕПС-у, одржан је испред Владе Србије, након чега су окупљени у протестној шетњи отишли до зграде Републичког јавног тужилаштва. Током трајања скупа у том делу града био је блокиран саобраћај.

Око 15 часова окупљенима испред зграде Владе Србије обратио се адвокат Чедомир Кокановић, након чега су окупљени грађани отишли до зграде Републичког јавног тужилаштва. Тамо се окупљенима обратио адвокат Иван Нинић.

Да подсетимо, Бојана Савовић је раније за РТС рекла да премештај није сама тражила

"Ја сам руководила предистражним поступком, одржано је више састанака, телефонских разговора, мејл преписке. Предмет је комплексан и сагледаван је свеобухватно. Никада ми нико од шефова, ни у овом, а ни у једном другом предмету није упутио ни једну примедбу на рачун брзине поступања. О премештају сам обавештена након хапшења осумњичених, пред крај радног времена. Сутрадан је требало да саслушавам окривљене", наводи Савовићева.

Одлука о премештању, тврде у београдском Вишем јавном тужилаштву, није у вези са предметом и донета је раније. Прецизирају да је то део редовне процедуре која омогућава да се због потреба тужилаштва или личног захтева, тужиоци премештају из једног одељења или тужилаштва у друго. Истом одлуком је, наводе, обухваћено још заменика јавног тужиоца.

 

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара