Читај ми!

Већи део Пријепоља има струју, проблеми са снабдевањем у Бајиној Башти

Претходна два дана било је много проблема у Златиборском округу због снега који је пао и у градовима и на планинама. На Златибору је достигао 60 центиметара, а у неким деловима нововарошког краја и метар висине. Од синоћ већи део Пријепоља има струју, али још има проблема са снабдевањем електричном енергијом у Бајиној Башти.

На седници пријепољског Штаба за ванредне ситуације, због снежних падавина, јуче је проглашена ванредна ситуација на територији целе општине.

Међутим, стање се у односу на претходне дане стабилизовало, а већи део Пријепоља је добио струју. 

Начелник Златиборског округа Десимир Поповић каже да проблема тренутно једино има у Прибоју.

"Добијамо информације из сата у сат. Ту треба појачати чишћење путева другог А реда. Апелујем на 'Путеве Србије' и 'Путеве Ужице' да што пре реше проблем у Прибоју, како би јединица локалне самоуправе могла да настави са чишћењем локалних путева", истакао је Десимир Поповић.

Начелник Златиборског округа је истакао да делови Бајине Баште немају струју, али да ће током дана тај проблем бити решен.

"Проблема са струјом је све мање, огромна количина снега која је пала изазвала је прекид на високонапонској и нисконапонској мрежи, али радници су даноноћно радили и решавали проблеме", рекао је Поповић.  

Због уведене ванредне ситуације дата је препорука свим основним и средњим школама да, док се не обезбеди снабдевање електричном енергијом, ђаци не иду у школу.

"Деца у појединим школама и издвојеним одељењима због непроходности путева нису ишла у школе, а негде су скраћени часови. Надам се да ће ове недеље све бити нормализовано и да ће се деца вратити у клупе", наводи Поповић.

У Ужицу је јуче падао снег и није направио веће проблеме. На коловозима нема снега, али је клизаво и препоручена је нарочита опрезност.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се