Читај ми!

Мајка Ане Волш у МСП, хитно прослеђен захтев за званичнe податке

Миланка Љубичић, мајка Ане Волш, је на разговору у Министарству спољних послова упозната са процедурама у случајевима нестанка, као и у случајевима са смртним исходом држављана Републике Србије у иностранству. Мајци је предочено да се амерички органи нису обраћали институцијама Србије, имајући у виду америчко држављанство њене ћерке.

Министарство спољних послова саопштило је да је мајка Ане Волш, Миланка Љубичић, на њихову сугестију, у својству најближег сродника потписала захтев за прибављање званичиног извештаја о нестанку њене ћерке у САД, као и свих потребних докумената с тим у вези.

Министарство је, по хитном поступку, овај захтев упутило Генералном конзулату Републике Србије у Њујорку на даље поступање, односно прибављање потребних извештаја и података о предметном случају од надлежних органа САД.

Миланка Љубичић је била на разговору у МСП у вези са случајем своје ћерке, за којом се у САД спроводи интензивна потрага, односно истрага у вези са оптужбом за убиство против њеног супруга Брајана Волша у граду Кохасет, у америчкој држави Масачусетс.

"Госпођа Љубичић је упозната са процедурама које се спроводе у случајевима нестанка, као и случајевима са смртним исходом држављана Републике Србије у иностранству, те с тим у вези надлежностима Министарства спољних послова", наводи се у саопштењу.

Такође, указано је да се Министарству, као ни дипломатско-конзуларним представништвима Србије у САД нису обраћали амерички органи поводом овог случаја, имајући у виду да је Ана Волш амерички држављанин, односно да није било захтева чланова Анине породице за поступање МСП према америчким органима.

Мајици је у МСП указано да породици остају на располагању за сваку врсту помоћи, у оквирима надлежности министарства.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара