Читај ми!

Кризни штаб у Пироту: Амонијак није доспео у Нишаву, и даље цури из цистерне – школе и вртићи неће радити ни сутра

У Пироту је ванредна ситуација због цурења амонијака из преврнутог вагона. Због симптома тровања 51 особа је хоспитализована, од којих је десетак задржано на болничком лечењу. Једна особа преминула по пријему у пиротску болницу, али није потврђено да је узрок смрти тровање. Школе и вртићи неће радити ни сутра. Министар грађевинарства и инфраструктуре Горан Весић каже да је извршено мерење на пет локација у Пироту и да није забележено присуство амонијака. Градоначелник Владан Васић саопштио да амонијак није доспео у Нишаву, али да и даље цури из цистерне.

Вагон са амонијаком преврнуо се јуче на прузи између Пирота и Станичења и том приликом дошло је до цурења тог гаса у атомосферу.  

Педесет једна особа је хоспитализована у пиротској болници због симптома тровања амонијаком. Још осморо смештено у УКЦ Ниш. Упућен је апел мештанима да не излазе напоље. Једна особа је преминула у болници у Пироту, али нема потврде да је узрок смрти тровање амонијаком.

Пиротски штаб за ванредне ситуације саветује грађане да избегавају употребу воде за пиће са извора и јавних чесама, док је Штаб за ванредне ситуације Општине Бела Паланка наредио да се не користи вода из водовода за пиће и припремање хране.

Водоснабдевање Ниша није угрожено, саопштила је градска управа. Из превентивних разлога искључена је фабрика воде у Нишу, као и наливање воде из изворишта Медијана.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво