Читај ми!

Литије за градску славу у Косовској Митровици, владика Теодосије: Важно да будемо сложни и јединствени

Грађани Косовске Митровице славе градску и храмовну славу Митровдан. Велики број верника присуствовао је литургији коју је служио владика рашко-призренски Теодосије. Литургији су присуствовали и челници Српске листе, као и градоначелници општина са севера Косова.

У Цркви Светог Димитрија епископ рашко-призренски Теодосије служио је литургију, а онда је градским улицама прошла литија.

У центру северног дела Косовске Митровице пресечен је и славски колач.

Епископ рашко-призренски Теодосије поручио је да је много важно да у овим данима будемо сложни и јединствени.

"Имамо око чега да се сложимо, ево и данашњи празник нас је окупио и сложио. И данашњи празник је показатељ да само уједињени и сложни можемо постићи оно што је за све нас добро и корисно. Нека молитве светог Димитрија буду благослов како овом граду, житељима и овој деци, тако свим житељима нашег светога Косова и Метохије", навео је владика Теодосије.

Мирно протиче и четврти дан од како су Срби одлучили да напусте косовске институције у Приштини и у четири општине на северу Косова и Метохије.

Од јуче и формално нема српских судија у судовима, тужилаца у тужилаштвима, полицијаца у полицијским станицама, службеника у локалним самоуправама.

Процес напуштања институција због наметања пререгистрације возила, као и суспензије командира полиције у региону север Ненада Ђурића и неформирања ЗСО наставља се и данас, а очекује се да институције напусте сви они који до сада то нису учинили – међу њима су и припадници царинске службе.

Срби са севера кажу да су на потезу сада власти у Приштини да испуне њихове захтеве. 

Премијер Аљбин Курти састао се данас са лидерима опозиционих партија, а председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај напустио је састанак јер, како каже, Курти није одговорио на питање зашто није прихватио захтев америчке администрације о одлагању рока за пререгистрацију возила.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво